Mikkeli-Seura lahjoitti tapahtumatuotot Kotiseudulle-keräykseen

4.11.2015

Mikkeli-Seura lahjoitti tapahtumatuotot Kotiseudulle-keräykseen

Mikkeli-Seuran toimintaan kuuluu kaupungin oman nimipäivän, Mikkelinpäivän, viettäminen. Tällä kertaa yhdistys halusi juhlistaa nimipäivää hieman eri tavalla ja samalla olla mukana kartuttamassa Kotiseudulle-keräystä.

Mikkeli-Seura on julkaissut vuonna 2005 ”Lemmittyjen leposijat, tarinallinen opas Mikkelin pohjoinen vanha hautausmaa” -kirjan. Sen on kirjoittanut seuran pitkäaikainen puheenjohtaja ja entinen Kotiseutuliiton valtuuston jäsen, Hillevi Vesterinen.

Tämän vuoden tapahtumana oli maksullinen opastuskierros Pohjoisella vanhalla hautausmaalla. Seuran jäsen, matkailuopas Helena Partanen, kertoi kaupungin elämästä 1800-luvulla. Henkilöt ja tarinat pohjautuivat kirjan kertomuksiin.

Kierroksen lopuksi juotiin nimipäiväkahvit Elomaan talolla. Talo on mikkeliläisten 1880-luvulla rakennettu kotiseututalo ja siellä on totuttu käymään ja kahvikupin ääressä keskustelemaan kotiseutua koskevista asioista.

Osallistujia oli koleasta säästä huolimatta yli 30. Osanottomaksut, 232 euroa, lahjoitetaan Kotiseudulle-keräykseen.

Osallistumalla pidätte kotiseudusta hyvää huolta. Miten voitte osallistua?

Kotiseudulle on valtakunnallinen Suomen Kotiseutuliiton toteuttama keräys. Kotiseudulle-keräyksessä kerätään varoja Kotiseutusäätiön pääomaksi, säätiö tukee innostavaa ja uutta luovaa kotiseututyötä ja -tutkimusta koko maassa. Kotiseutusäätiö perustetaan, kun perustamispääoma on koottu.

Tee lahjoitus
Keräystilimme: Nordea FI27 1555 3000 1204 29
Saajan nimi: Suomen Kotiseutuliitto
Kirjoita viestikenttään lahjoittajan nimi ja lahjoitussumma.

Yhteisöt voivat kartuttaa säätiön perustuspääomaa oman perinteisen toiminnan yhteydessä parhaaksi kokemallanne tavalla ja lahjoittaa tapahtuman tuoton tai osan siitä Kotiseudulle-keräykseen. Tuomme jatkossa esille jäsentemme hyviä esimerkkejä ja hienoja tekoja yhteisen hyvän eteen.

Kiitämme lämpimästi kaikkia Kotiseutusäätiön perustamista tukeneita yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä.

www.kotiseudulle.fi

Rahankeräyslupa POL-2015-555
Luvan saaja: Suomen Kotiseutuliitto ry
Luvan myöntäjä: Poliisihallitus
Toimeenpanoaika ja -alue: 4.5.2015–31.3.2016 koko Suomi Ahvenanmaata lukuunottamatta
Kerätyt varat käytetään Kotiseutusäätiön perustamispääomaksi.