Urbaanit helmet

Päivämäärä: 
9.9.2017 13:00 - 15:00

Paikka: Raatihuoneentori, PORVOO

Kulttuuriympäristöpäivän tilaisuus Porvoon Museossa Vanhalla Raatihuoneella

Tänä vuonna Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teeman Suomessa on ”Luontoon yhdessä”.

Perinteiseen tapaan Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvus järjestää kulttuuriympäristöpäivän yleisötilaisuuden lauantaina 9.9.2017 kello 13.00 Porvoon Museossa Vanhalla Raatihuoneella.

Salvus haluaa tilaisuudessa muistuttaa, että luonto sanelee myös ihmisen toimista syntyneen kulttuuriympäristön lähtökohdat ja että luonto on aina läsnä ihmisen ja yhteisön elämässä.

Ympäristöministeriön ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander esitelmöi aiheenansa ”Kansalliset kaupunkipuistot - kulttuuri- ja luonnon perintömme ”urbaanit” helmet”. Flanderin virkatehtäviin kuuluvat muun muassa kansallispuisto- ja kansallisten kaupunkipuistojen verkoston kehittäminen sekä yhdyskuntien ekologiset kysymykset. Flander on esitellyt myös päätöksen Porvoon kansallisen kaupunkipuiston syntyyn.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivän avauspuheenvuoron käyttää rakennussuojelusäätiö Salvuksen puheenjohtaja, maakuntaneuvos Kimmo Kajaste teemanaan ”Luonto on aina läsnä”. Hän on toiminut monissa kansallisissa ja kansainvälisissä ympäristönsuojelutehtävissä muun muassa valtion ympäristönsuojeluneuvostossa ja ollut myös Porvoon ympäristölautakunnan puheenjohtaja.

Lauantaina 9.9. kello 13.00 Raatihuoneella alkava tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tilaisuuden jälkeen osanottajille on mahdollisuus vapaasti tutustua Porvoon Museon pysyvään näyttelyyn ”Jokilaakson valtiaat”, joka kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti. Tässäkin näyttelyssä ja historian virrassa on luonto vahvasti läsnä ja vaikuttamassa.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Kimmo Kajaste p.05066744

Tapahtuman järjestäjä: Itä-Uudenmaan Rakennusperintösäätiö Salvus

< Takaisin tapahtumakalenteriin